PROZORI U MOJ SVIJET – Andreja Živko – IZLOŽBA

S radošću vas pozivamo na otvorenje nove sezone  izložbi u Kulturnom klubu O’grada! Začinjemo veselo izložbom  Andreje Živko “Prozori u moj svijet “,  u subotu, 22.09. 2012.  u 20 sati.

Andreja Živko rođena je u Koprivnici  u 11.55 (pet do dvanaest). Valjda je tako
trebalo biti! Živi već dugo u malom gradu Đurđevcu! Odrasla je u široj obitelji; mama, baka, djed,ujaci, bratići…u  velikom dvorištu.  Najdraže igračke: čekić, čavli, škare, boje, drvo, papiri. Završila je osnovnu i srednju školu u Đurđevcu s neprocjenjivo dragim prijateljima. Potom ju je put nanio Zagrebu gdje je,  skoro u roku,  završila Učiteljsku akademiju , smjer predškolski. Vrlo brzo  se zaposlila i odlučila na svoju obitelj! Danas je ponosna mama Ele i Andrije! U desetogodišnjem radu s djecom u vrtiću osjetila je kako je  srce vuče slikarstvu tako da daljnje obrazovanje nastavlja na učilištu za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn- «Studio Tanay» u Zagrebu. Odlučila je napustiti vrtić i potpuno se posvetiti svom slikarstvu kojeg od milja zove ART OF MY HEART.  Sada je sretna jer radi ono što voli!

Predgovor pov. umjetnosti Nirvane Silnović

Tko gleda van, sanja; tko gleda unutra, budi se. Carl Gustav Jung

Kad promatramo umjetnička djela, mi zapravo zavirujemo u skriveni, unutrašnji
svijet pojedinca koji je svoje najdublje priče i iskustva odlučio podijeliti s nama. Način na koji je to ostvareno i mjera u kojoj nam je dozvoljeno gledati govore o karakteru i osobnosti pojedinog umjetnika. Andreja Živko simbolično nam već samim nazivom izložbe – Prozori u moj svijet – daje do znanja da će s nama podijeliti intimne trenutke svoje životne priče, trenutke vječne inspiracije i kreativne snage. Već na prvi pogled svijet Andreje Živko uvlači nas u sebe svojom neposrednošću, razigranošću i optimizmom. Ljudski likovi, ptice, ribe, kuće i brodovi stalni su motivi/simboli Andrejinih slika koje nastaju kombiniranom tehnikom akrila i kolaža. Upečatljivi bogati kolorit u skladu je sa sveopćom poetikom djela; boje su tu da animiraju motive koji ogrnuti svojim novim ruhom žive u nekoj novojndimenziji – dimenziji s onu stranu ogledala. Pritom oni nisu ništa manje stvarni nego svijet koji nas okružuje. Naprotiv, oni su stvarniji i istinitiji.
Andrejina djela refleksija su svijeta koji ju okružuje, svakodnevnih situacija, ljudi, međuljudskih odnosa viđenih na poseban i Andreji svojstven način.
Prozori u Andrejin svijet prozori su u sam život koji, iako nam se može učiniti
nestvarnim, progovara o pravim i iskrenim vrijednostima i bogatstvima življenja. Često su slike popraćene rukom ispisanim natpisima, autoričinim porukama kojima nas navodi na smisao emocijama ispunjenih djela (ljubav; moje putovanje; volim ovaj grad i sl.). Na taj način pretvara ih u simboličke osobne manifeste čije naputci, ako ih slijedimo, vode s onu stranu ogledala. Otvorivši nam prozore u svoj svijet Andreja nam je dopustila da zavirimo u najskrovitije kutke njenih misli. Jezik kojim to postiže lako dopire do svih nas, što je jedna od najvećih kvaliteta ovih djela.

Izložba ostaje otvorena do 24. 10. 2012. Dobrodošli!