FOTKAO’NICA – POČETNI FOTO TEČAJ

fotkaonica foto tecaj

Nakon nekog vremena evo nas opet s fotografskim tečajem. Ovog puta voditelj tečaja fotografije je fotograf Saša Kosanović, član sekcije za fotografiju ULUPUH-a i Zbora fotoreportera Hrvatske. Surađivao je u mnogobrojnim hrvatskim časopisima kao fotoreporter, rabeći pritom forme reportažne i portretne fotografije (National Geographic, Geo magazin, Playboy, Kapital, Start nove generacije…). Dobitnik je 1. nagrade za reportažu – Hrvatske novinske fotografije. Saša je vrhunski znalac, a sad će sve to vama pokazati u početnom tečaju fotografije, gdje ćete naučiti sve što trebate znati o fotografiji da bi i vi počeli smisleno klikati.

Tečaj će trajati 2 i pol mjeseca. Početak tečaja je u četvrtak 14.3. u 17 i 30 u Kulturnom klubu Ograda i održavat će se svaki četvrtak u isto vrijeme. Nakon odrade teoretskog dijela selimo se na teren i fotkamo posvuda. Slijedi izložba vaših fotografija što je i najljepši dio svega, trenutak kad ćete pokazati što ste sve lijepo naučili.

Molim vas da se prijavite što prije na info@kulturniklub-ograda.com ili na 098/9179997 kako bi vam sačuvali mjesto u grupi. Grupe su male zbog efikasnosti,  pa je prijava unaprijed jako poželjna. Cijena tečaja iznosi 750 o’gradica.

Kako bi to u kratkim crtama izgledalo….

I dio

upoznavanje s osnovnim funkcijama i dijelovima i rukovanje fotoparatom

zatvarač, blenda, objektivi, tražilo, iso, vrste memorijskih kartica, formati zapisa (raw, jpg), vrste i veličine senzora

af i ručno izostravanje

mjerenje svjetla i kreativno korištenje ekspozicije, vrste svjetlomjera i primjena, histogram, dubinska oštrina

vrste objektiva i primjena

II dio

kadar i kompozicija, točka interesa, pravilo trećina, zlatni rez…

svjetlo u fotografiji, vrste i podjela, white balance

boja u fotografiji

noćna fotogarfija i rad s bljeskalicom

razne tehnike (panning, slikanje svjetlom…), portretna fotografija, makro fotografija i pribor

 III dio

osnove obrade fotografije na računalu, konverzija u cb

arhiviranje fotografija

izbor fotografija za izložbu