KONCERT/ BRIDGEBEAT / Adi Gaspar i Oscar Antolí

Po prvi puta u ovom dijelu Europe, u Hrvatskoj, u Zagrebu, u O’GRADI

BRIDGEBEAT

Adi Gaspar i Oscar Antolí

Romania meets Catalunya

Austria meets Spain

Balkan meets Jazz

The World meets Music

Glazbenik Adrian Gašpar iz Beča i Oscar Antolí iz Španjolske samo za vas premijerno će održati besplatni koncert u Kulturom klubu O’grada 1. 5. u 20 sati. Pred vama su mladi, entuzijastični i vrlo talentirani glazbenici. Očekuje vas glazbeni spektakl – kombinacija jazza, latin jazza, ethna i klasične glazbe. Inspirirani zvukovima koji pripadaju različitim kulturnim tradicijama, slijede svoje glazbene ideale povezujući različite glazbene stilove i gradeći mostove između kultura. Ovo je prilika koju ne smijete propustiti.

@Laura Peez

Adrian Gaspar rođen je 1987. godine u romskoj obitelji u Rumunjskoj. Svoje glazbeno iskustvo stekao je nastupajući u mnogim zemljama – Austriji, Njemačkoj, Belgiji, Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj, Poljskoj, Srbiji, Makedoniji, Velikoj Britaniji i SAD-u. Njegova prva skladba Sonatina u C-duru premijerno je izvedena 2000. godine u bečkom Glazbenom domu. Nakon pozitivne reakcije njegovih profesora i kolega, on je odgovorio nečim posve novim – obradom tradicionalne romske pjesme Gjelem, gjelem. Godine 2003. nagrađen je kao najmlađi suvremeni skladatelj. Dvije godine kasnije osnovao je “Adrian Gaspar Orchestra” koji djeluje već osam godina i iza sebe ima dva albuma. Adrian trenutno studira kompoziciju i glazbenu teoriju na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču.

Oscar Antolí je rodjen je 1986. u Tortosi u Kataloniji, gdje je živio do 18. i naučio svirati klarinet i  saksofon, a onda se preselio u Barcelonu. Kao tinejdžer volio je svirati folk i tradicionalnu glazbu iz svoje  domovine. Studirao je suvremene i glazbene studije  u Barceloni i Beču. Imao je priliku učiti od velikih glazbenika diljem Europe. Glazbeni stilovi koje svira variraju od brazilskog do balkanskog, ali najdraži mu je spoj  ethno glazbe i jazz-a. Svira u različitim projektima i bendovima kao što su “Tazzuf” (avangardni folk), “Woody Black 4″ (bas klarinet kvartet) i “Bridgebeat”.