Organiziramo Svjetski dan pletenja u javnosti 11.6.

Kulturni klub O’grada i radionica O’pleti pozivaju vas na obilježavanje Svjetskog dana pletenja u javnosti na Trgu dr. Franje Tuđmana u subotu u 11. lipnja 2011. od 15 do 20 sati. Zagreb se ovoga puta pridružuje obilježavanju najvećeg pletačeg događaja na svijetu kao i stotine pletača diljem svijeta.
Zasigurno postoje pletilje koje uživaju u pletenju osamljene, ne govore o svojoj aktivnosti u strahu da će biti ismijane, nesvjesne da upravo kolegica s kojom dijele ured iz dana u dan plete već godinama. Ovim izlaskom iz svojih domova s iglama u ruci u većoj grupi želimo upoznati ljude kako se ovom zanimljivom i smirujućom aktivnošću rješavamo stresa.

Svjetski dan pletenja u javnosti ( Word Wide Knit in Public Day-WWKIP) po prvi puta je održano 2005. Kada je povezao 25 lokalnih pletačkih događaja širom svijeta, a danas ih ima preko 800. Obilježava se od druge do treće subote u lipnju, te se tako pretvara u cjelotjednu proslavu pletačih i drugih aktivnosti vezanih uz niti i tkanine.

Pletenje u javnosti je potpuno besplatno za sudionike, a organizatori će se potruditi da se osiguraju i pribor kojim će i slučajni prolaznici imati priliku okušati se u ovoj vještini.