Promocija: Igor Čumandra – Ambulanta za bol

Drage ljubiteljice i ljubitelji poezije!
S radošću Vas pozivamo 14.6.2014. u 18 h (subota) na promociju zbirke poezije Igora Čumandre „Ambulanta za bol“. Na promociji će nekoliko riječi o novim pjesničkim kitama progovoriti Silvija Šesto ispred naklade Semafora, a potom će stihova izgovorati autor Igor Čumandra.
Uz ugodno druženje bit ćete u mogućnosti objeručke si prisvojiti autorske primjerke „Ambulante za bol“, uz zavidno autorsko popuštanje cijene.
Dobrodošli 14.6.2014. (subota) u O’gradu, na Trg siječanjskih žrtava 8!
Ambulanta za bol treća je zbirka poezije (i sedma knjiga) Igora Čumandre. I u ovom se rukopisu autor kreće unutar svog hermetičnog i intimnog svijeta iz kojeg opisuje krugove drugih svjetova kojima je obložen njegov vlastiti.
Često u poziciji pripovjedača zatvorenog u posljednji spašeni komadić vlastite stvarnosti, Igor Čumandra, pruža dubok uvid u vlastitu intimu, izlažući kroz čvrst lirični izraz svoje emocije, poraze, čuđenja, strahove i vjeru, pokušavajući na taj način, potpuno otvoreno, na poetski krajnje bolan, ali ponekad i sarkastično humoran poetski izraz, izgraditi posljednju crtu obrane prema svemu u što vjeruje.
Iako je raspon pisanja autora od djela namijenjenih djeci do djela namijenjenih isključivo ozbiljnoj i „ozbiljnoj“ publici, on je isključivo dominantan kroz poetski izraz, a prema dosadašnjim ostvarenim zbirkama poezije poetski rukopis „Ambulanta za bol“ vrijedan je opetovanog iščitavanja.
O AUTORU
Igor Čumandra rođen je u Zagrebu 15. ožujka 1968. godine. Od mladosti objavljuje u medijima, te književnim časopisima. Uz pisanje i ilustrira, a neko je vrijeme crtao stripove.
Do sada je objavio:
Trbuh crnog bombardera (Naklada MD, Zagreb, zbirka poezije)
Sretni ljudi svi (Meandar, Zagreb, proza)
Sunčana strana radijatora (Sysprint, Zagreb, proza)
Posljednji čovjek koji je umro prije rata (Synopsis, Zagreb – Sarajevo, roman)
Letač koji je svoje nebo smotao kao čarobni ćilim (Synopsis, Zagreb – Sarajevo, zbirka poezije)
Vjetar nema tenisice (Autorska kuća, Zagreb, zbirka poezije za djecu).
Namjerava pisati cijeli život…