Promocija: Marijan Grakalić PJESME OD FORMATA

Drage ljubiteljice i ljubitelji poezije!

Ljeto je idealno vrijeme za formatiranje ma štogod to značilo. U ovom slučaju znanje nije krhko, pa vas stoga…S radošću pozivamo 05. 7. 2014. u 19 h (subota) na promociju zbirke poezije Marijana Grakalića „Pjesme od formata“. Na promociji će nekoliko riječi o zbirci Silvija Šesto,  ispred naklade Semafora, a  potom će stihove  izgovarati autor Marijan Grakalić. Uz ugodno druženje bit ćete u mogućnosti objeručke si prisvojiti autorske primjerke „Pjesama od formata“, plus zavidno autorsko popuštanje cijene. Na meniju O’grade kao i uvijek bit će ića i pića, te naša nikad ne, ne i ne namještena bogata tombola za koju, molimo, priredite 20 o’gradica!

Dobrodošli 05.7.2014. (subota) u O’gradu, na Trg siječanjskih žrtava 8!

Marijan Grakalić (1957.) je pisac i novinar koji smrtuje u labirintu Zagreba sazdanom od zbilje i snova, čežnji i slutnji i svega onog što čudom postaje mjestom izrastanja autorske originalnosti. Iako se bavio mnogim zanimanjima, privrženost pisanju kod njega je stalna. Očit je tu dubok trag odrastanja u kući njegova oca, također Marijana Grakalića, novinara i pjesnika koji je desetljećima skupljao knjige stvarajući golemu, sada već nažalost odavno nestalu biblioteku, kao što je također nestalo i mnogo toga drugoga što je bilo važno prije nego se prelomila epoha u kojoj živimo. Odrastanje u takvom stvarnom i zamišljenom labirintu riječi i značenja, naslova i  likova, djela i saznanja, nije ustvari niti moglo rezultirati drugim no što je književnost i poezija.

Studirao je na Sveučilištu u Zagrebu, a jedan je od pokretača časopisa ”Zoon Politikon ” (1978.). Pisao je u Quorumu, Pitanjima, Poletu, Danasu, Večernjem listu, Odjeku, Startu, Mladini, Vjesniku, Večernjem listu, Nonu i drugim dobrim listovima i časopisima osamdesetih. Od godine 1989. pa do 1993. bio je glavni urednik neovisnog mjesečnika ”Azur journal” i istoimene nakladničke kuće, gdje kao urednik potpisuje brojna izdanja domaćih pisaca i publicista. Kratko vrijeme radi u ”Mladosti” i ”Globusu”, da bi potom dizajnirao trgovinu (galeriju) ”Arkadija” koja se bavila raznovrsnim mitopoetičkim artefaktima. Danas piše i uređuje portal ”Radio Gornji grad”.

Objavljene knjige: ”Ljubljanski proces”, Emonica, Ljubljana 1988., ”Gospa iz Međugorja”, Vjesnik, Zagreb 1989., ”Nesretna fortuna”, AŠ Delo, Beograd 1989., ”Domovinski rat – interwievi”, Azur, Zagreb 1993., ”Duhovnosti novog doba”, Reta, Zagreb 1995. ”U pandžama pohotnog Zmaja”, (roman) Venerus, Rijeka 2011,  ”Arkadijski brevijar” Hipnotika d.o.o. Zagreb, 2011, ”Intimna sanjarica Zagreba” (priče), Izdanja Antibarbarus, Zagreb 2013., te sada ”Pjesme od formata, ”Semafora”, Zagreb 2014.