Nirvana Silnović

Studentica povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, rođena 29. 03. 1986. godine, sa zadovoljstvom je prihvatila suradnju s O´gradom, čiji rad i misiju podupire od samih početaka. Inače zaljubljenica u antičku i srednjovjekovnu umjetnost, ambiciozna studentica već iza sebe ima sudjelovanja na nekoliko međunarodnih projekata, istraživačko – edukativnih radionica, arheoloških istraživanja i simpozija. U slobodno vrijeme putuje, uči strane jezike i bavi se raznim aktivnostima. Nada se da će u O´gradi svoja znanja i vještine ne samo uspješno primijeniti, nego još uspješnije proširiti i obogatiti. Veseli se suradnji s mladim, kreativnim ljudima, te radu na promicanju umjetnosti. Ars longa, vita brevis! :)

Adriana Meglaj

Rođena sam u Zagrebu 5. svibnja 1969. Tata je vikao mami na ulazu Vinogradske bolnice „Rodi mi Adrianu i da ima plave kečke!“ Tko zna što si je još želio, ali ovo mu se ostvarilo. Odrastajući u Rudešu (poznatom po prijateljskim odnosima sa susjednom Kustošijom), rađe sam haklala s dečkima „na dva mala“ ili zabijala čavle u dedinoj radioni, nego se igrala gumi-gumi ili tračala s curama. Uvijek sam voljela sam šivati za lutke, ali ne i igrati se njima. Voljela sam crtati odjeću papirnatim lutkicama i nikad je u stvari ne izrezati… Nakon uspješno završene osnovne škole upisala sam srednju građevinsku, a potom Arhitektonski fakultet kao logičan slijed formalnog obrazovanja. Diplomirala sam početkom 1993., udala se i obavila svoju roditeljsku dužnost rodivši prekrasnog dečka i divnu curicu. Uglavnom u namještaju, uz čavle, šarafe i nacrte, uvijek se rado vraćam ručnom radu i crtanju slobodnih tema, ali više sebi za dušu. Na nagovor prijateljica, često sam poučavala pletenje i heklanje ili nešto izrađivala isključivo za poklone. Višegodišnje iskustvo i konstantna znatiželja moji su motori koji me stalno pokreću u savladavanju novih vještina i prenošenju usvojenih.

Davor Schunk

Rođen je u Virovitici 1970. Studirao dizajn u Zagrebu. 2003. osniva studio vizualnih komunikacija “Definicija”. Putuje po Europi i Africi, te snima video i foto reportaže za televiziju i časopise. 2006. izdaje knjigu “Tragovi”. Direktor, predsjednik,tajnik, ekonom i izlagač “Fra Ma Fu” strip festivala u Virovitici 2009. Radi i kao predavač maturantima i studentima. Odradio niz uspješnih radionica za djecu predškolske i školske dobi (strip radionice, dizajnerska početnica). Autor je više uspješnica vizualnih identiteta i maskota. Profesionalni je član HDD-a (Hrvatskog društvo dizajnera). U O’gradi  vodi radionicu vizualnih komunikacija za male i velike ČARO’GRADA gdje se uče tajne stripa, ilustracije, crtanog filma, grafike i
dizajna.
 

Željka Gradski

Željka Gradski rođena je u Zagrebu, 14. studenog 1975. Godine. 26 godina kasnije diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Aktivna je na hrvatskoj likovnoj sceni od 1997. i otad redovito izlaže na skupnim (40) i samostalnim (18) izložbama. Bavi se fotografijom, slikarstvom i crtanjem te pedagoškim radom na području likovne kulture. Odgaja sina Nou i kći Evu. Interes i inspiraciju pronalazi u istraživanju intimnih, često autobiografskih  tema i stanja koja se tiču osobnog nutarnjeg rasta i razvoja.Članica je HDLU-a i HZSU-a, te dobitnica nekoliko nagrada i priznanja.

Petra Žabčić

Rođena sam 17.06.1985. jednog vrućeg popodneva. Kako sam uvijek htjela biti umjetnica, upisala sam Srednju školu primijenjene umjetnosti i dizajna te nakon škole, 2004. godine uslijedila je Akademija likovnih umjetnosti. Službeno sam postala akademski slikar 2008. godine, a nakon toga sam odlučila ići i u profesorske vode pa sam godinu dana kasnije položila pedagoške predmete na Učiteljskom fakultetu.Član sam Udruge likovnih stvaralaca Zaprešića (ULS) te sudjelujem na brojnim godišnjim izložama kao što je izložba Minijature i ostalo. Također sam surađivala s književnicom Silvijom Šesto u izradi ilustracija za njena djela.

Zahvaljujemo Petri što je sudjelovala u pripremama za otvorenje našeg kulturnog kluba O’GRADA. Njene dvije prekrasne minijature postavljene na vratima hm hm zahoda (e, pa mora netko i to ukrasiti), biti će nam stalni spomen na lijepu gestu bezrezervne pomoći. Nadamo se kako će i Petra naći svoj kutak u klubu, te ovdje napraviti i svoju izložbu, na našu radost i radost svih stanovnika Kustošije!

 

Ana Jukić

Rođena sam u Zagrebu,  04.03.1986. godine, te odrasla u Gornjoj Kustošiji; nadasve idiličnom krajoliku. Stanovnica  sam idiličnog krajobraza još uvijek. Nakon osnovno- školskog obrazovanja upisujem i završavam Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, smjer Grafički dizajn. Nakon završetka srednje škole upisujem Grafički fakultet u Zagrebu, također smjer dizajn, no već nakon godinu dana upisujem meni željenu Likovnu akademiju-Odsjek za restauriranje i konzerviranje umjetnina – smjer slikarstvo, o kojem sam još maštala za vrijeme studiranja na prethodnom fakultetu. Trenutno sam uspješno završila četvrtu godinu studija, pa se nadam da ću još uspješnije upisati i petu godinu.  U slobodno se vrijeme bavim čitanjem knjiga (najdraži pisac Mihail Bulgakov), sudjelovanjem u crkvenom bratstvu za mlade (FRAMA), rekreativnim plesom (točnije klasičnim baletom)… Usprkos svemu nađem i vremena za druženje s prijateljima, koji povremeni izlazak, provođenju vremena s dečkom i njegovanje odnosa s kućnim ljubimcima.

Zahvaljujemo našoj Ani što se doista svojski potrudila i naradila, te oslikala skoro sve od stolaca, stolova, preko kuhinjskih elemenata do ormara. Nadamo se kako će i njoj prostor O’GRADE biti ugodan i poticajan za izlaganje i druženje, za nešto dobro!

 

 

Milana Rastović

Magistrica pedagogije , etnologije i kulturne antropologije, rođena Kustošijanka i ljubiteljica mnogih aspekata kulture (tumačenje sintagme je otvoreno za diskusiju!!), naša je Milana oduvijek pokazivala interes prema uređenju interijera. Njezina kreativnost u kombinaciji s odgovornošću i discipliniranošću te njezina velika želja za sudjelovanjem u stvaranju O’GRADE  ali i dugogodišnje prijateljstvo s voditeljicom kluba,  uz njezinu uređivačko-interijersku aspiraciju, učinila ju je važnom osobom u vrlo bitnoj etapi izrade namještaja – bojanje tehnikom shabby chic. Ali, to nije sve! Naša 25-godišnjakinja imala je utjecaja i na osmišljavanje, ali i izradu ukrasa. Željnja kulturnih zbivanja u svojoj okolini, Milana će zasigurno velik dio svog slobodnog vremena provoditi u O’GRADI, kako se nada, razvijajući nove vještine i upoznavajući zanimljive ljude. Lako ćete ju prepoznati – ima prekrasnu, crnu kovrčavu kosu!