Predstavljamo vam projekt Kulturnog kluba O’grada u suradnji s Knjižnicom grada Zagreba, knjižnicom Kustošija – O’bojeni zidovi. Projekt donosi djela renomiranih hrvatskih ilustratora. Ovoga puta predstavljamo ilustratratora, glazbenika i grafičkog dizajnera Filipa Gala i njegove ilustracije iz knjige Ratka Bjelčića ‘Zaljubljene kvačice’ u izdanju Naklade Semafora.

Izložba će biti otvorena od 24. lipnja i trajat će do 27. srpnja. u izlozima Knjižnice Kustošija ( Ilica 312a, Zagreb )
Prepreke su sastavni dio života. I mali i veliki imaju bolje i lošije dane. Zavirite u ilustracije ove predivne slikovnice i doznajte kroz kakve je prepreke morala proći prava ljubav da bi na kraju izborila slatku pobjedu. Predivni podsjetnik svima da se nikada ne smije odustati. Ilustracije prikazuju emotivno putovanje ljubavi kroz izazove. Crteži su maštoviti, dodatno obogaćuju priču o upornosti i pobjedi. Svaka ilustracija dočarava emocije likova, hvatajući suštinu njihove avanture i naglašavajući tematske poruke priče. Ilustracije su kombinacija ručne izrade i digitalne tehnike, a sve su u crno-bijelo-crvenoj kombinaciji.
Filip Gal rođen je 1991. u Zagrebu. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer grafički dizajner, nakon čega je studirao na “Universitat für Musik und darstellende Kunst Wien”. Nakon četiri godine, studij nastavlja na “London Metropolitan University”. Dobitnik je mnogih nagrada na području glazbene i likovne umjetnosti. Godine 2022. ilustrirao je svoju prvu slikovnicu Silvije Šesto, “Školica”. U slobodno vrijeme svira, crta, dizajnira i ilustrira.
Projekt je podržan od strane Grada Zagreba.