O nama

…oh kako to gordo zvuči. Mislim, mi ćemo se truditi da ima kulture u klubu ili barem kluba u kulturi. No, idemo ozbiljnije. Dakle, sastala se obitelj i zapitala se uglas: hoćemo li kockarnicu? hoćemo li pekarnicu? hoćemo li striptiz klub ili nešto četvrto?! Prostor imamo, što sad? I tako nakon dulje “prof. Baltazar” šetnje odlučismo otvoriti O’GRADU za kulturna nadahnuta bića u okružju i dalje. …O’GRADA? zato što se ograđujemo od gluposti, od idiotarija, od nekulture, od smeća i poroka, od štakora i susjedovog psa koji je dvaput zaskočio naše kuje…zato što nam je dosta da nam netko drugi kroji i zida ogradu i zato jer sad imamo mjesto gdje će nesmetano rasti naš kulturni bršljan! …ah, što ćemo sve raditi tamo, osim što ćemo trošiti struju, vodu, plin, te moliti Božeka u obližnjoj crkvi da nam poželi sreću da ne propadnemo ako već nismo zbog uloženih novčića u podizanje O’GRADE. Zvuči li neozbiljno: podigli smo O’GRADU, a onda je ruššš…ne onda je otvaramo, za mlade, za starije, za one koji su jako stari pa su podjetinjili, za one koji nikada nisu ni ostarjeli a bogme ni neće, za one s kompjutorima, s olovkama, s kistom, s fotoaparatom, sa štrikaćim iglama, dugim jezikom, vještim prstima…

U O’GRADI stvaramo oazu gdje kultura postaje neizbježna stvarnost. Mjesto koje izaziva misli i pomiče granice. Naša obitelj je odabrala put koji se odvaja od uobičajenog – ne želimo biti još jedno mjesto u nizu. O’GRADA je naše srce koje se ograđuje od površnosti, idiotskih ideja, i nekulture. To je prostor gdje kulturni bršljan slobodno raste. Ne trošimo samo resurse, već gradimo mostove između mladih, starih, kreativaca, istraživača, svih onih s pričom koju žele podijeliti. Otvaramo vrata za mlade duše, starije mudrace, i sve između, jer u O’GRADI svatko ima svoje mjesto.

U O’GRADI, naša strast prema kulturi oživljava kroz raznolike projekte koji pulsiraju životom. Organiziramo umjetničke izložbe koje povezuju različite perspektive, književne večeri gdje riječi plešu, i radionice gdje se stvaraju čuda od kompjutora, olovaka, kista ili štrikaćih igala. Ovdje se susreću umjetnost, tehnologija, tradicija i suvremenost. Bez obzira jeste li stručnjak ili početnik, O’GRADA vam nudi prostor za istraživanje i izražavanje. U planu su i filmski maratoni, glazbeni performansi te interaktivne instalacije koje će nas potaknuti na razmišljanje. O’GRADA nije samo mjesto – to je iskustvo koje se neprestano razvija. Svi smo pozvani pridonijeti kulturnoj raznolikosti koja se rađa između naših zidova.

Since 1967

AKTIVNI VIŠE OD DVADESET GODINA

Curabitur fermentum nulla non justo aliquet, quis vehicula quam consequat. Duis ut hendrerit tellus, elementum lacinia elit. Maecenas at consectetur ex, vitae consequat augue. Vivamus eget dolor vel quam condimentum sodales. In bibendum odio urna, sit amet fermentum purus venenatis amet.

Hrana & Piće

U O’GRADI, gastronomska iskustva su poput umjetničkih djela koja prizivaju sva osjetila. Naša kuhinja je mjesto gdje tradicija susreće inovaciju, nudeći širok raspon okusa i mirisa. Od svježih lokalnih sastojaka stvaramo jela koja će zadovoljiti i najistančanije nepce. Naša raznovrsna ponuda pića, od egzotičnih koktela do lokalnih craft piva, dopunjava doživljaj okusa koji se pamti.

Parking

O’GRADA želi omogućiti gostima bezbrižan dolazak i udoban boravak. Stoga smo osigurali prostran parking prostor u blizini, prilagođen svim posjetiteljima. Bez obzira dolazite li vozilom, biciklom ili javnim prijevozom, naša O’GRADA vam pruža jednostavan pristup kako biste se lako spojili s kulturnim pulsom koji nudimo.

Privatna Događanja

O’GRADA je mjesto gdje se osobne priče isprepliću s prostorom. Naša elegantna i prilagodljiva atmosfera čini nas savršenim domaćinom privatnih događanja. Bilo da planirate rođendansku proslavu, vjenčanje ili korporativni sastanak, naš tim stručnjaka posvećen je stvaranju jedinstvenog iskustva. Prilagodljivi prostori, vrhunska usluga i kulturna atmosfera čine O’GRADU idealnim mjestom za vaše posebne trenutke.

stariji projekti

"

Zagreb, Hrvatska

Trg siječanjskih žrtava 8, Zagreb